En kväll för Börje

En kväll för Börje

En kväll för Börje är en hyllnings- och insamlingsgala till förmån för ALS-forskning. Det är en kväll helt i Börjes anda med både glädje och allvar. Här kan du se filmer från En kväll från Börje 2024 och 2023.

Hyllningsgala

En kväll för Börje

2025 04 22
17:00
Stockholm

En kväll för Börje 2024

Pia Salming om året med stiftelsen och Darryl Sittlers hälsning

Darryl Sittler inleder med en hälsning och Pia Salming berättar om årets som gått och vad stiftelsen har åstadkommit.

Caroline Ingre och Anneli Ozanne om senaste ALS-forskningen

ALS-forskarna Caroline Ingre och Anneli Ozanne pratar med Ulf Hedin forskningssamordnare Börje Salming ALS-stiftelse, om senaste rönen och varför intresset för ALS-forskningen har ökat.

Initiativet Ge tillbaka

Börje Salming ALS-stiftelse startar initiativet Ge tillbaka till stöd för anhöriga till ALS-drabbade. Ge tillbaka kommer att löpande arrangera fysiska och digitala mötesplatser för ALS-anhöriga.

Ingemar Stenmark om två av sina berömda åk 1977

Ingemar Stenmark är en av stiftelsens ambassadörer. Tillsammans med Mattias Tjernström tar han oss med till två av hans fantastiska åk 1977.

Hockeyhjältarna Lidas, Sudden och Foppa med Mattias Tjernström

Nicklas Lidström och Mats Sundin är styrelseledamöter i Börje Salming ALS-stiftelse. Foppa, Lidas och Sudden bjuder på fina hockeyminnen tillsammans med Mattias Tjernström.

Bianca Salming bidrar med 350 000 kronor till stiftelsen

Familjen Salming är en stor och viktig del i Börje Salming ALS-stiftelse. Bianca Salming bidrar med 350 000 till ALS-forskning och hyllas under En kväll för Börje.

Brödernas stöd till stiftelsen

Brödernas har stöttat Börje Salming ALS-stiftelse sedan starten. här berättar Joakim Wiklander om varför Brödernas väljer att samarbeta med stiftelsen och vad det innebär för dem.

Roger Eliassons insamling

Roger Eliasson har genetisk ALS och har startat en insamling till förmån för ALS-forskning. Nu hans insamling passerat 1 000 000 kronor.

AllOffice bidrag till ALS-forskning

AllOffice och entreprenören Carl Lindgren väljer att stötta ALS-forskningen via Börje Salming ALS-stiftelse. AllOffice vd Per Hansson berättar om hur det kommer att genomföras.

Omgång 21

Omgång 21 är ligornas hyllning till Börje Salming och som förra året genomfördes för andra gången. Jenny Silfverstrand, vd SHL och Gabriel Monidelle vd Hockeyallsvenskan berättar om varför de väljer att stötta Börje Salming ALS-stiftelse.

Börje - The Journey of a Legend med Stigge och Inge

Viaplay-serien Börje the Journey of a Legend har fått stor uppmärksamhet. Stig Salming, Inge Hammarström, Oscar Skagerberg och Sofie Krunegård pratar om serien och reaktionerna.

Anders Larsson, ordförande Svenska ishockeyförbundet

Anders Larsson, ordförande Svenska ishockeyförbundet om samarbetet med Börje Salming ALS-stiftelse och hyllningen till Peter Forsberg, kollega med Anders och styrelseledamoten Börje Salming ALS-stiftelse.

Micke Samuelsson och Kändismatchen i Mariefred

Mikael Samuelsson arrangerar, tillsammans med flera eldsjälar, årligen Kändismatchen i Mariefred till stöd för ALS-forskning. Micke berättar om bakgrunden och planen att få med Nicklas Lidström 2025.

Årets Börje-handling

Årets Börje-handling tilldelas Veronica Börjesson som oförtröttligt kämpar för ALS-drabbade och anhöriga. David Lindgren avslutar galan och Stigge och Marie Lehman tar en svängom på scenen.

En kväll för Börje 2023

Under en kväll för Börje 2023 deltog bland andra Pia Salming, Micael Bydén, Valter Skarsgård, Mats Sundin och Nicklas Lidström. Helen Sjöholm, Tommy Körberg och Jon Henrik Fjällgren bidrog med fantastisk musik.

Hur stiftelsen startade

Pia Salming om stödet och engagemanget att stoppa ALS och Rikard Josefson om framtiden för stiftelsen.

JO Waldner utmanar Sveriges ÖB

Bordtenniskungen JO Waldner utmanade Micael Bydén i dubbel och fick assist av Mats Sundin och Nicklas Lidström.

Årets Börje-handling

Alla som har mött Börje Salming berättar om en ödmjuk person som gärna gick den där extra milen för att vara ett stöd för andra. Under En kväll för Börje inrättades utnämningen Årets Börje-handling som 2023 gick till Oscar Falk och Marcus Näslund för deras omsorg om ALS-drabbade och anhöriga.

Läs citaten från gästerna

En kväll för Börje

citat

En oförglömlig kväll med mycket skratt och tårar. Ett viktigt ämne att belysa och att vi kan bidra för att hitta ett  botemedel mot ALS.

citat

En kväll för Börje var en fantastisk upplevelse som jag behåller djupt i mitt hjärta.

citat

Att kunna hjälpa till i arbetet med att stötta forskning och drabbade av ALS känns viktigt. Jag är oerhört tacksam och hedrad att få vara med i detta viktiga arbete.

citat

En späckad kväll med många gäster, fantastisk musik och väldigt god mat.

En kväll för Börje

Se filmerna med ambassadörerna under En kväll för Börje 2023

Valter skarsgård

Valter Skarsgård, ambassadör Börje Salming ALS-stiftelse, berättar om den hårda träningen inför rollen i Viaplay-serien om Börje och om första mötet med Börje.

Och avslutningsvis, Helen Sjöholm och Tommy Körberg sjunger duett för publiken på Berns.

JO Waldner  vs Micael bydén

Kan Sveriges överbehälhavare få en världstjärna i bordstennis på fall? Kanske med hjälp av Mats Sundin och Nicklas Lidström.

Micael Bydén möter JO Waldner i dubbel under En kväll för Börje.

Mats Sundin & Nicklas Lidström

Om barndomsidolen och mentorn Börje och vägen till NHL. Mats Sundin och Nicklas Lidström berättar om vad Börje har betytt för dem och varför de arbetar i Börje Salming ALS-stiftelse.

Dessutom en hälsning från Bill Daly, NHL:s deputy commissioner, till alla som är med i fighten mot ALS.

Ta fighten mot ALS - Låt oss använda vår gemensamma kraft.

vår app

Bli medlem i Team Börje

divider-text

Team Börje är en medlemsklubb där du för 21 kronor i månaden är med och tar fighten mot ALS.

I medlemsklubben Team Börje kommer du att kunna ta del av erbjudanden, nyheter och event från Team Börjes partners och från stiftelsen.

Välkomna till Team Börje. Låt oss använda vår gemensamma kraft och som Börje sa: Vi måste få stopp på den här skiten.

Team Börje