Hockeyspelaren Börje Salming

Börje Stories - Om och av Börje Salming

Få en inblick i några av de stora händelser som ägde rum under Börjes fantastiska liv och lär känna vem han var bakom hockeyhjälmen.

Hattrick av Börje

10 oktober 1981 Börje Salmings hattrick

Börje Salming med sin fru Pia Salming

Medmänniskan Börje

This is some text inside of a div block.

Många känner till Börje som hockeyspelare, men färre hur varm och fin person han var. Det är en sida vi vill prata mer om. För personerna i hans närhet så var han så mycket mer än en fantastisk hockeyspelare.

Talang, hjärta och en naturlig ledare

divider-text

Börje var en pionjär som en av de första europeiska spelarna som framgångsrikt etablerade sig i NHL. Hans framgångsrika övergång banade väg för många andra europeiska talanger att följa efter och spela i den nordamerikanska ligan.

Han hade en naturlig ledarstil och blev till och med kapten för Toronto Maple Leafs under en period. Hans inställning på isen och engagemang för laget gjorde honom till en respekterad ledare bland sina lagkamrater och fans.

Börje Salming spelar hockey för Toronto Maple Leafs

1976

17 april 1976 Börjes födelsedag och mål mot Philadelphia

Börjes fotoalbum

Här kan du som vill minnas Börje se mer bilder som bättre lyfter fram den fantastiska människan han var.

Biografi

divider-text

Börje Salming, född den 17 april 1951 i Kiruna, är en av Sveriges mest framstående ishockeyspelare genom tiderna.

Börje Salming

En fantastisk hockeykarriär

divider-text

Börje hade en anmärkningsvärd uthållighet och spelade på hög nivå under en lång karriär. Hans professionalitet och dedikation till sporten gjorde honom till en ikon och en förebild för unga spelare.

Börje var inte bara en försvarare utan också en skicklig målskytt. Han var känd för sitt förmåga att bidra offensivt och göra viktiga mål. Hans skridskoåkning och skott var av högsta klass och gjorde honom farlig i både anfall och försvar.

Börje Salming spelar hockey för Toronto Maple Leafs

Börjes nära & kära

divider-text

Efter pensioneringen engagerade sig Börje i olika välgörenhetsprojekt och samhällsaktiviteter. Han har stöttat olika initiativ och välgörenhetsorganisationer, särskilt de som fokuserar på barn och ungdomar.

Utöver sina insatser på isen har Börje också fungerat som en mentor och inspirationskälla för unga ishockeyspelare. Hans erfarenhet och framgångsrika karriär har gjort honom till en förebild för många inom sportvärlden.

Vill du också bidra

Alla bidrag är viktiga - stora som små